Meraklı gözler 2024 Met Gala'nın kapısını tıklattığında, heyecan dorukta. Kimler ışıltılı merdivenlerden yürüyecek, kimler tasarım harikası kıyafetleriyle gözleri kamaştıracak? Bu yılın en önemli moda etkinliği için ünlülerin sıradaki hamlesiyle ilgili spekülasyonlar havada uçuşuyor. 2024 Met Gala'ya hangi ünlüler katılacak? ve 2024 Met Gala teması nedir? sorusu, moda tutkunlarının dudaklarında dolaşıyor. Ancak sadece ünlüler değil, etkinliğin teması da merak konusu. "2024 Met Gala teması nedir?" sorusuyla, bu yılın modasının neye odaklanacağını keşfetmek için sabırsızlanıyoruz. İşte detaylar haberimzide...

2024 Met Gala'ya hangi ünlüler katılacak?

Met Gala'ya katılabilmek için ilk ve en önemli şartlardan biri davet edilmek. Ancak bir kez davet edilmiş olmak, her sene tekrar davet edilme garantisi vermiyor. Konuk listesi Met Gala'dan önceki geceye kadar gizli tutulsa da moda tutkunları, geçmiş yıllara dayanarak tahminlerde bulunuyor.

Galaya sıklıkla katılanlar arasında Beyoncé, Kim Kardashian, Blake Lively, Gigi Hadid ve Rihanna gibi ünlü isimler yer alıyor. Ancak galaya davet edilmek, biletsiz içeriye girebilmek anlamına gelmiyor. Etkinliğe katılabilmek için davet edilmenin yanı sıra bilet satın almak ya da bileti olan birinin konuğu olmak gerekiyor.

2024 Met Gala için belirlenen kıyafet kuralı "Zamanın Bahçesi". Bu tema, J.G. Ballard'ın 1962 tarihli aynı adlı kısa öyküsünden esinleniyor.

Kırmızı halı töreni için organik haute couture dokular ve çiçek süslemeleriyle giyinmeyi garantileyen yıldızlar arasında Met Gala'da deneyimli iki isim yer alıyor: Rihanna ve A$AP Rocky. Page Six'e konuşan bir kaynağa göre, Grammy ödüllü Rihanna ve ünlü rapçi 6 Mayıs'ta düzenlenecek galaya katılacak.

Etkinlikten önceki akşama kadar davetli listesi çok gizli tutuluyor. Ancak Beyoncé’den Lady Gaga'ya, Madonna'dan Rihanna'ya kadar sektörün en büyük isimlerinden bazıları düzenli olarak katılıyor. Çoğu zaman tasarımcılar, ilham perileriyle birlikte katılıyorlar. Marc Jacobs ve Kate Moss'u ya da Nicolas Ghesquière ve Emma Stone'u düşünebilirsiniz.

Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez, Zendaya ve Anna Wintour bu yıl Met Gala’nın ortak ev sahipliğini yapacak. Gecenin onur konukları ise Loewe kreatif direktörü Jonathan Anderson ve TikTok CEO'su Shou Zi Chew olacak. Bu yılın eş başkanları çeşitli kariyer başarılarını yansıtıyor ve hepsinin Met Gala ile farklı stil geçmişleri var. Bad Bunny, Met’teki 3. yılında sahne alacakken Chris Hemsworth ilk Met deneyimini yaşarken etkinliğin ortak sunuculuğunu üstlenecek. 13. kez Met Gala’ya katılan Jennifer Lopez, etkileyici görünümler sunmaya hazırlanırken, kırmızı halıların stil ikonu Zendaya'nın kıyafet tercihi ise merak konusu olmaya devam ediyor.

2024 Met Gala teması nedir?

Vogue dergisi tarafından her yıl düzenlenen ve moda dünyasının en prestijli gecesi olarak kabul edilen Met Gala'nın heyecanı artarak devam ediyor. Bu yılın teması, "Uyuyan Güzeller: Modanın Yeniden Doğuşu" olarak belirlendi. Mayıs ayında gerçekleşecek olan etkinlik, New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde düzenlenecek.

Marina Kellen French: "Hayal Gücümüzü Sınırlarını Zorlayacak Bir Gösteri"

Metropolitan Sanat Müzesi'nin CEO'su Marina Kellen French, yeni tema hakkında şunları söyledi: "Bu yenilikçi gösteri, hayal gücümüzün sınırlarını zorlayacak ve bizi bir eserin birçok yönünü deneyimlemeye, tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve nihayetinde onun güzelliğini daha derinden takdir etmeye davet edecek."

Andrew Bolton: "Modanın Duyusal Takdiri"

Kostüm Enstitüsü'nden Sorumlu Wendy Yu'nun Küratörü Andrew Bolton ise moda hakkında şu duygusal sözleri dile getirdi: “Moda, bedenle bağlantısı nedeniyle en duygusal sanatsal formlardan biridir. Hafıza ve duygularla doludur ve biz onunla büyük ölçüde duyularımız aracılığıyla ilişki kurarız. Bu gösterinin harekete geçireceğini umduğum şeylerden biri de modanın duyusal takdiridir." Bu yılın Met Gala'sı, modanın geçmişine ve geleceğine dair çarpıcı bir görsel şölen vaat ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi