Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrasında üç öğünlü beslenme düzenine geçilmesi gerektiğini belirtti. Gündüz, özellikle bayram kahvaltılarında porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Bayram kahvaltılarında porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor. Yumurta alternatifleri, omlet çeşitleri, peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı gibi sağlıklı seçenekler tercih edilmeli. Ara öğünlerde ise çikolata veya çay gibi ikramlar olduğunda yanında bir büyük bardak su içmeye özen gösterilmeli. Tatlı tüketirken sütlü ve meyveli tatlılara öncelik verilmeli. Akşam yemeğinde ise protein ve zeytinyağlı alternatifler tercih edilmeli. Bağırsak sağlığı için taze fasulye, barbunya gibi sebzeler tercih edilmelidir." Gündüz, beslenme düzenindeki bu değişikliklerin sağlık açısından önemli olduğunu belirtti.

Muhabir: Doğukan Fikri Fidan