Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 29 Mart 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 29 Mart 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 29 Mart 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Ispanaklı Yoğurt Çorbası
  2. Ana Yemek: Fırında Levrek
  3. Salata: Bulgurlu Yeşil Mercimek Salatası
  4. Tatlı: ​​​​​​​ Fırın Sütlaç

29 Mart 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Ispanaklı Yoğurt Çorbası

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı un
  • 1 demet ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane (servis için)

Yapılışı:Ispanakları yıkayıp doğrayın. Tencerede tereyağını eritin, doğranmış sarımsakları ekleyin ve kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Unu ekleyip kavurun ve suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Yoğurdu ekleyip çorbayı karıştırın, tuzunu ayarlayın. Servis yaparken üzerine nane serpin.

Fırında Levrek

  • 4 adet levrek fileto
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı: Levrek filetolarını yıkayıp kurulayın. Bir kapta zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber ve kekikle marine edin. Marine edilmiş levrekleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bulgurlu Yeşil Mercimek Salatası

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 1 yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Yapılışı:

Yeşil mercimeği haşlayıp süzün. Ayrı bir kapta bulguru sıcak suyla ıslatıp bekletin, sonra süzün. Domatesleri, salatalığı, biberi ve soğanı küçük küçük doğrayın. Doğranmış sebzeleri, haşlanmış mercimeği ve süzülmüş bulguru karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.
Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin.

 Fırın Sütlaç

  • 1 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yumurta sarısı
  • Vanilya

Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede pirinci ve suyu koyup pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine sütü ekleyin, kaynamaya başlayınca toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pirinç ununu yarım su bardağı sıcak suyla açıp süte ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen sütlaçı fırın kabına alın, üzerine fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kaynak: HABER MERKEZİ