3 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

3 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba:Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek: Çökertme Kebabı
  3. Yan yemek: Mısırlı Yoğurt Salatası
  4. Tatlı: Kıbrıs Tatlısı

3 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı olarak limon suyu ve pul biber

Yapılışı: Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu rendeleyin. Tencerede yağı kızdırıp soğanı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Mercimeği ve havucu ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurun. Su veya et suyunu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice yumuşayınca blenderdan geçirin veya blendırdan geçirip püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip servis yapın. Üzerine pul biber serpiştirerek sunabilirsiniz.

Çökertme Kebabı

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Yoğurt (servis için)

Yapılışı: Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri ve biberleri de halka şeklinde dilimleyin. Tavaya yağı alıp etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler pişince patatesleri, tuz ve baharatları ekleyin, kapağı kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Domates ve biberleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp üzerine yoğurt dökün.

Mısırlı Yoğurt Salatası

  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, zeytinyağı

Yapılışı: Haşlanmış mısırı bir kaba alın. Yoğurdu ekleyin, üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Kıbrıs Tatlısı

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Yapılışı: Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatın, limon dilimini ekleyip soğumaya bırakın. İrmik, hindistancevizi, şeker, sıvı yağ, süt, vanilin ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun.  Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıları soğuk şerbete atın, şerbeti çekene kadar bekletin. Şerbetini çeken tatlıları servis yapın.

Kaynak: HABER MERKEZİ