Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan çökertme kebabı, özellikle et sevenlerin favorisi olmaya devam ediyor. Peki, bu enfes lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte size pratik bir çökertme kebabı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 4-5 adet lavaş ekmeği

Yapılışı:

  • Doğranmış etleri tuz ve baharatlarla marine edin ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  • Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Doğranmış soğanları ekleyip kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında doğranmış yeşil biberleri ve salçayı ekleyin.
  • Salça kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada marine ettiğiniz etleri suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Pişen etleri sosun içine alın ve bir süre daha karıştırarak pişirin.
  • Lavaşları ıslatıp büyük bir tabağın altına serin. Üzerine etli karışımı yayın.
  • Üzerine tekrar lavaş serin ve bu şekilde kat kat devam edin.
  • En üst katı etli karışımla kaplayın.

Çökertme kebabınız servise hazır. Afiyet olsun!
Not: Çökertme kebabı servis edilirken yanında yoğurt ve közlenmiş biberle servis edilir. İsteğe göre üzerine tereyağlı pul biber gezdirilerek de servis yapılabilir.

Bu pratik tarifle evinizde misafirlerinizi lezzetli bir yolculuğa çıkarabilir, geleneksel Türk mutfağının tadını sofranıza taşıyabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi