Eskişehir, Anadolu'nun ortasında, tarihi ve kültürel mirasıyla olduğu kadar muhteşem lezzetleriyle de dikkat çeken bir şehirdir. Şehre özgü lezzetler ve Eskişehir mutfağının çeşitliliği, ziyaretçilerini adeta bir lezzet şölenine davet etmektedir. "Eskişehir’in en meşhur restoranları hangileri?" veya "Eskişehir’de ne yenir?" gibi soruların cevapları, şehrin sokaklarında ve mekanlarında gizlidir. Bu yazıda, Eskişehir'in lezzet rotasını keşfetmeye hazır olun. İşte, Eskişehir'de damak tadınıza hitap edecek en güzel adresler ve lezzetli yemeklerin hikayeleri...

Eskişehir’de ne yenir?

Balaban Tarifi

Balaban köfte

Şehrin en ünlü ve lezzetli yemeklerinden olan balaban köfte, minik kareler şeklinde kesilen pidelerin kemik suyu ile ıslatılması, üzerine domatesli bir sos, yoğurt ve tereyağ gezdirilmesi ve son olarak ızgara köftelerin eklenmesiyle oluşuyor.

Yufkalı Büryan

Yufkalı büryan

Kemikleriyle birlikte haşlanıp ardından kemiklerinden ayrılan bir tavuğun pirinç ve baharatlarla olan muhteşem lezzeti, yufka haline getirilen hamurların arasına saklanıp fırındaki yolculuğuna gönderiliyor.

Ci Borek Tarifi

Çibörek

Genel olarak "çiğbörek" olarak bilinse de adı aslında "çibörek" olarak geçen bu lezzet, Kırım Tatarlarının Eskişehir'e en güzel katkılarından.

Kıygaşa

Kıygaşa

Eskişehir'e özgü yemeklerden kıygaşa, aslında pişiye çok benziyor. Ancak hamuruna pişiden farklı olarak çörek otu ekleniyor.

Kavurma Börek

Kavurma börek

Tatar mutfağından Eskişehir'in yemekleri arasına giren kavurma börek, kıyma ve pirincin yağda kavrulup hazırlanan hamurların içine eklenmesiyle yapılır.

Göceli tarhana

Kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday olan göce ile yapılan bu tarhananın içinde yok yok.

Haşhaşlı gözleme

Özellikle şehre gelen turistlerin gezi sırasındaki açlıklarını bastırabilecekleri en leziz yöntemlerden haşhaşlı gözleme.

Met helvası

Ana malzemeleri un, şeker, limon, yağ ve su olan met helvası, şehrin en meşhurlarından.

Kaynak: Haber Merkezi