Sağlık için önemli bir besin kaynağı olan ıspanağın doğru şekilde tüketilmesi, içerdiği değerli besin maddelerinden tam olarak faydalanabilmek için son derece önemlidir. Ancak ıspanağın nasıl tüketilmesi gerektiği konusu pek çok kişi için belirsiz olabilir. İspanağın en sağlıklı tüketim yöntemleri ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki detaylar haberimizde.

"Ispanak Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler"

Mevsiminde tüketilmesi gereken ıspanağın sağlık açısından doğru şekilde işlenmesi önem taşıyor. Her yaprağının tek tek kopartılarak sirkeli su içinde bekletilmesi ve aradaki yabancı otların temizlenmesi gereken ıspanak, ayrıca yemeği yapıldıktan sonra sık sık ısıtılarak tüketilmemeli. Çünkü içindeki nitrat maddesi, ısındıkça nitrite dönüşebilir ve tekrar tekrar ısıtılması zehirlenmelere yol açabilir.

"Ispanağın Doğru Tüketim Yöntemleri"

Ispanağın mevsiminde tüketilmesi ve sağlık açısından doğru işlenmesi önemlidir. Kesinlikle yakınmalı, topraktan geçebilecek bakteriler için yıkama suyuna sirke eklenmelidir. Besin değerlerinin kaybolmaması için küçük parçalara ayrılmamalı ve bütün halde tüketilmelidir. Pişirme sırasında yağda uzun süreli kavrulmamalı ve kontaminasyonu önlemek için temiz bir bıçakla doğranmalıdır. Ayrıca, ıspanak ile birlikte kalsiyum içeren yoğurt bir arada tüketilmemelidir, çünkü ıspanaktaki demir ile yoğurttaki kalsiyum birbirlerinin emilimini engelleyebilir.

Kaynak: Haber Merkezi