İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, Ramazan ayında sahurda doğru beslenmenin gün içindeki önemine dikkat çekiyor. Oruç tutacak olan vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunan Yeşilyaprak, sahurda alınacak besinlerin gün boyu enerji seviyesini dengelemekte önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

Sıla Yeşilyaprak (1)

Sahurda nelere dikkat edilmeli?

Yeşilyaprak'ın verdiği bilgilere göre, sahurda ilk çatalı karbonhidrat kaynaklarından almak yerine sebze yemekleri veya salata tercih etmek, kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlayarak günlük tokluk süresini artırabilir. Ayrıca zeytin, zeytinyağı ve avokado gibi besinlerin tüketilmesi de gün içinde daha dinç ve enerjik hissetmeye yardımcı olabilir.

Özellikle iftardan yaklaşık yarım saat sonra spor yapılması gerektiğini belirten Yeşilyaprak, iftarda aşırı yemekten kaçınılması gerektiğini ve yavaş yavaş tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. İftardan sonra yapılacak olan yürüyüşlerin sindirim sistemine yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

Yeşilyaprak'ın uyarılarıyla, Ramazan ayında doğru beslenme alışkanlıklarıyla sağlıklı ve enerjik bir şekilde oruç tutulabilir.

Muhabir: Özge Uğulu