Home / GÜNCEL / Türkiye ilk sahurunu yaptı

Türkiye ilk sahurunu yaptı

Zonguldak’ta kömür ocaklarında çalışan işçiler yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında 00.00-08.00 mesaisinde çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla baretlerinin ışığının aydınlattığı karanlık dehlizde ahşap direk ve kalaslardan sofralarını oluşturdu. Yanlarında getirdikleri domates, salatalık, biber, kiraz ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti. 

Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilen ramazanla birlikte fırıncıların yoğun pide mesaisi de başladı.

Vatandaşlara sıcak pide yetiştirmek için hummalı bir çalışma başlatan ustaların mesaileri sahur vaktinde de sürdü.

Sahur saatine yakın bir süre odun ile taş fırınlarını yakan ustalar, aşırı sıcaklıkta geçen zorlu mesailerinin yanında pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptı. Ustalar, ekmek kasası üzerinde zeytin, beyaz peynir ve kaşar peyniri ile hazırladıkları sofralarında, ilk ramazan pidesinin de lezzetini denedi.

Pideyi bölerek sahurlarını yapıp oruca niyetlenen fırıncılar, mesailerine kaldığı yerden devam etti.

Kentte yaklaşık 20 yıldır fırıncılık yapan Mehmet Gündüzalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 ayın sultanı ramazanda sofraların vazgeçilmezi olan pide pişirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan pidesi mesailerine başladıklarını belirten Gündüzalp, severek yaptıkları pidelerin çok lezzetli olduğunu ifade etti.

Madenciler yerin metrelerce altında ilk sahurunu yaptı

Zonguldak’ta kömür ocaklarında çalışan işçiler yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında 00.00-08.00 mesaisinde çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla baretlerinin ışığının aydınlattığı karanlık dehlizde ahşap direk ve kalaslardan sofralarını oluşturdu.

Yanlarında getirdikleri domates, salatalık, biber, kiraz ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti.

İşçiler, daha sonra maden ocağındaki mesailerini sürdürdü.

Sercan Öztürk (35) ise madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna dikkati çekerek, “Ramazan ayınını ilk sahurunu yapıyoruz. Arkadaşlarımızla kardeşlik ortamında yapıyoruz. Hayırlısıyla da devamını getireceğiz.” dedi. AA

About akif cakmak

Sonraki Haber

Gayrimenkulde ‘kurumsal’ dönem

First Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artık her isteyenin emlak …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir