Siyaset ve medya dünyasının sık sık gündemine oturan isimlerden biri olan Gazeteci-Yazar Ümit Zileli, vatandaşların merakını uyandırıyor. Ümit Zileli'nin kim olduğu ve siyasi duruşu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyorlar. Peki, Ümit Zileli kimdir? Ümit Zileli hangi partiden? İşte merak edilen detaylar...

Ümit Zileli kimdir?

Ümit Ertaç Zileli, Türk gazeteci ve yazar olarak tanınır. 1959'da Ankara'da doğan Zileli, gazeteciliğe kısa bir süreliğine Tercüman gazetesinde adım attıktan sonra 1978'de Anadolu Ajansı'nda çalışmaya başladı. İletişim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Günaydın, Ankara Ekspres ve Barış gibi gazetelerde görev aldı.

Kariyerinde Güneş gazetesinin ABD-Los Angeles muhabirliği gibi çeşitli görevlerde bulunan Zileli, Türkiye'ye döndükten sonra Güneş, Nokta, Son Havadis, Bulvar ve Milliyet gibi önemli yayın organlarında çalıştı. TRT'de çeşitli programlar hazırlayıp sundu ve özel radyolarda sabah haber-yorum programı başlattı. Ayrıca Cumhuriyet gazetesinde "Düz Çizgi" köşesinde yazılar kaleme aldı ve televizyonlarda haber programlarını sunmaya devam etti. 2013 yılında Cumhuriyet gazetesinden ayrılarak Aydınlık gazetesine geçti ve Ulusal Kanal'da ana haber sunucusu olarak görev yaptı.

Ümit Zileli hangi partiden?

Zileli, Türkiye P.E.N. Yazarlar Derneği üyesidir. Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde İşçi Partisi'nin İstanbul Şişli İlçe Belediye Başkan adayı olarak görev aldı ve partisinin en yüksek ilçe oy oranına ulaştı. Ancak Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Vatan Partisi'nden İzmir milletvekili adayı olmasına rağmen partisinden istifa etti. Zileli'nin evlilikleri arasında Gazeteci ve spiker Güler Kazmacı ile olanı da bulunmaktadır.

Ümit Ertaç Zileli'nin yayımlanmış kitapları arasında "Vur Emri-Bir Asteğmenin Tunceli Anıları", "Karanlığa Karşı Yazılar-Irkçı, Şeriatçı, Mandacı Kuşatma", "İşbirlikçiler", "Aydın İhaneti", "Vurgun Demokrasisi", "Cumhurun Trajedisi - Karşıdevrimin Kısa Tarihi", "Aydınlanmanın Sesi - İlhan Selçuk Anlatıyor", "Efendiler ve Uşakları", ve "Yakın Tarih Yalanları" gibi eserler bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi