Her yıl 15 Mayıs'ta, Dünya MPS Farkındalık Günü, bilgiye ve anlayışa ışık tutuyor. 15 Mayıs Dünya MPS Farkındalık Günü nedir? Mukopolisakkaridozlar (MPS), genetik bir hastalık grubunu temsil eder ve birçok insanın hayatını etkiler. Ancak bu nadir hastalıkların bilinirliği ve anlaşılması genellikle sınırlıdır. 15 Mayıs, bu durumu değiştirmek ve bu hastalıklarla yaşayan bireylerin günlük hayatlarını anlamak için bir fırsat sunar. Bu yıl, Dünya MPS Farkındalık Günü'nü kutlama ve bu önemli konuda toplumu bilgilendirme vakti geldi. İşte detaylar haberimizde...

15 Mayıs Dünya MPS Farkındalık Günü nedir?

MPS LH Derneği, 15 Mayıs'ı Dünya MPS Farkındalık Günü olarak işaretleyerek, mukopolisakkaridoz ve benzeri lizozomal depo hastalıklarına sahip bireylerin sesini duyuruyor.

Her yıl 15 Mayıs, nadir görülen ancak etkileri büyük olan Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığına odaklanmak için bir fırsat sunuyor. Bu özel gün, MPS'ye dikkat çekmek ve bu hastalığa sahip olanlar ile ailelerine destek olmak amacıyla dünya çapında kutlanıyor.

Mukopolisakkaridoz, vücudun hücrelerinde bulunan belirli enzimlerin eksikliği veya işlevsizliği sonucunda ortaya çıkan nadir bir genetik hastalık grubunu temsil eder. Bu hastalık, hücrelerin karmaşık şeker moleküllerini parçalayamamasına neden olarak vücutta birikmelerine yol açar. Bu birikim ise organlarda ve dokularda hasara sebep olarak çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Ancak, farkındalık ve araştırmalarla, bu hastalığa karşı umut ışığı doğuyor.

Kaynak: Haber Merkezi