Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığına bağlı olan adliyelerin 2023 çalışma saatleri, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi görmekte. Bu önemli devlet kurumları, hukuksal işlemlerin ve adalet hizmetlerinin gerçekleştirildiği merkezler olması sebebiyle, açılış ve kapanış saatleri vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Özellikle Bakırköy, Çağlayan ve Kartal Adliyeleri gibi büyük adliye saraylarının 2023 çalışma saatleri hakkında merak edilen bilgileri sizler için derledik. Adliyelerin açılış ve kapanış saatlerini, hafta sonu ve resmi tatil günlerindeki çalışma durumlarını öğrenerek, işlemlerinizi bu saatlere göre planlayabilirsiniz.

2023 Adliye Çalışma Saatleri ve Diğer Bilgiler

Adliyeler, hafta içi sabah 08.30'da hizmete başlar. E-Devlet sistemi üzerinden de birçok işlem yapılabileceğinden, bazı durumlarda fiziksel olarak adliyeye gitmeye gerek kalmayabilir. Ancak E-Devlet üzerinden yapılamayan işlemler için erkenden adliyeye gitmek önerilir.

Adliyelerin Öğle Arası Saati

Adliye çalışanlarının öğle arası tatili 12.00 ile 13.00 saatleri arasında yapılır ve bu süre zarfında adliye veznesi işlem kabul etmez.

Adliyelerin Kapanış Saati

Öğle arasının ardından başlayan ikinci mesai süresi 17.00'ye kadar devam eder.

Adliyelerin Hafta Sonu Çalışma Durumu

Adliyeler, devlet kurumu olmaları sebebiyle hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermezler.

Adliyelerin Resmi Tatil Günleri Çalışma Durumu

Adliyeler, dini bayramlar ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermezler.

Adalet Bakanlığı İletişim Bilgileri

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Ankara'nın Kızılay semtinde yer almaktadır. Bilgi almak ve diğer sorunlarınızla ilgili olarak 0312 417 77 70 numaralı telefonu, 0312 419 33 70 numaralı faksı kullanabilir veya [email protected] adresinden de iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Yeni Bakış Author