TEKNOFEST Nedir?

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Bu etkinlik, milli teknolojinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla gerçekleştirilir. İlk kez 2018 yılında başlatılan TEKNOFEST, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı, Türkiye'nin milli teknoloji üretme kapasitesini geliştirmeyi ve toplumda teknoloji farkındalığı oluşturmayı hedefler.

2023-teknofest-izmir-ne-zaman-basliyor-nasil-basvurabilirim

TEKNOFEST 2023’te Sizleri Neler Bekliyor?

TEKNOFEST 2023, 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanı'nda gerçekleşecek ve bir dizi etkinliği içerecektir. Bu etkinlikler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Gençlerin ilgiyle takip ettiği teknoloji yarışmaları, roket tasarımı, model uydu, yapay zeka, biyoteknoloji, dijital teknolojiler, uçan araba tasarımı, eğitim teknolojileri, robotaksi, tarım teknolojileri ve robotik yarışmaları gibi alanlarda yarışmalar.
  • Havacılık gösterileri, her yaş grubundan izleyicilere hitap eden görsel şölenler.
  • Uluslararası girişim zirvesi, teknoloji girişimleri ve yatırımcılarını bir araya getiren bir platform.
  • Teknoloji gündemi hakkında seminerler ve söyleşiler.
  • Teknoloji yarışmalarına katılan ekiplerin tanıtım stantları ve teknoloji firmalarının marka tanıtım stantları.

2023-teknofest-izmir-ne-zaman-basliyor-nasil-basvurabilirim2

Program Ne Zaman Gerçekleştirilecektir?

TEKNOFEST 2023, 27 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Katılımcılar, 27 Eylül 2023 tarihinde İzmir'e intikal edecekler ve 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle ülkelerine geri dönebileceklerdir.

2023-teknofest-izmir-ne-zaman-basliyor-nasil-basvurabilirim3

Nasıl Başvurabilirim?

Başvurular, 08 Eylül 2023 tarihine kadar https://basvuru.ytb.gov.tr/ adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıntılı bilgi almak ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek için [email protected] adresine e-posta yoluyla müracaat da mümkündür.

Kaynak: HABER MERKEZİ