2023 Ekim Güneş tutulması ne zaman?

2023 yılının ikinci Güneş Tutulması, 14 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Bu tarihte, özellikle Amerika kıtası, Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanus bölgelerinde gözlemlenebilecek.

2023 yılının son Güneş tutulması 'Ateş Çemberi' için geri sayım başladı! 2023 Güneş Tutulması hangi gün, ne zaman  (4)

Tutulmanın zirve noktası Nikaragua ve Kosta Rika'da

Tutulma sırasında en uzun süreyle izlenebilecek bölgeler Nikaragua ve Kosta Rika kıyıları olacak. Tutulma zirve noktasında 5 dakika 17 saniye boyunca gözlemlenecek. Ancak Türkiye'den bu tutulma izlenemeyecek.

2023 yılının son Güneş tutulması 'Ateş Çemberi' için geri sayım başladı! 2023 Güneş Tutulması hangi gün, ne zaman  (1)

Tutulma NASA'nın youtube canlı yayınıyla izlenebilir

Tutulma, Türkiye'den izlenemese de, NASA gibi uzay ajansları genellikle bu tür doğa olaylarını canlı yayınlarla dünya genelindeki izleyicilere sunmakta. Bu nedenle tutulmayı izlemek isteyenler, NASA veya benzeri kaynaklar üzerinden canlı yayınları takip edebilirler.

2023 yılının son Güneş tutulması 'Ateş Çemberi' için geri sayım başladı! 2023 Güneş Tutulması hangi gün, ne zaman  (3)

Hangi ülkelerde gözükecek?

Bu halkalı güneş tutulması, Amerika Kıtası, Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanus bölgelerinde izlenebilecek. Parçalı Tutulma olarak adlandırılan bu olayın en iyi izlenebileceği bölgeler bu coğrafyalar.

2023 yılının son Güneş tutulması 'Ateş Çemberi' için geri sayım başladı! 2023 Güneş Tutulması hangi gün, ne zaman  (2)

Türkiye'den izlenemeyecek

Türkiye'den bu halkalı güneş tutulması izlenemeyecek. Tutulma, Brezilya, Kolombiya, Panama, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Belize ve Meksika'nın doğu ucundan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar olan bölgelerde gözlemlenebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi