2024-2025 eğitim-öğretim yılı için KYK yurt başvuruları yakında başlayacak. Üniversite öğrencileri, barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvurmak istiyor. Başvuru tarihlerinin ne zaman açıklanacağı büyük bir merak konusu. Peki, 2024-2025 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

2023-2024 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı. Bu yılki başvuruların da ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Ağustos ayının son haftasında başlaması tahmin ediliyor.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek şifre almaları veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları, e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacak. Bu nedenle öğrencilerin e-Devlet'teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olanların üniversitelerinin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltmeleri gerekiyor. Hatalı veya eksik öğrenim bilgisiyle yapılan yurt başvuruları geçersiz sayılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ