Adana'nın prestijli film festivali Altın Koza'nın 2024 yılı için jüri başkanı merak ediliyordu. Bu yılki festivalde jüri başkanlığı görevini üstlenen isim, sinema dünyasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Festivalin açılışına sayılı günler kala, jüri başkanının kim olduğu sorusu yanıt buldu. İşte, 2024 Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanına dair tüm detaylar...

2024 Adana Altın Koza jüri başkanı kim oldu? 

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan oldu. Festival, bu yıl 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kariyerine ilk uzun metrajlı filmi "Kasaba" ile Adana Altın Koza Film Festivali'nde Yılmaz Güney Jüri Ödülü'nü kazanarak başlayan Nuri Bilge Ceylan, "Uzak" (2002), "İklimler" (2006), "Üç Maymun" (2008), "Bir Zamanlar Anadolu'da" (2011), Altın Palmiye ödüllü "Kış Uykusu" (2014), "Ahlat Ağacı" (2017) ve son olarak Cannes'dan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile dönen "Kuru Otlar Üstüne" (2023) gibi uluslararası başarılar elde etmiş bir yönetmen, senarist, yapımcı ve fotoğraf sanatçısıdır.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülüne 1 Milyon 500 Bin TL değerinde para ödülü verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ