Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 celp ve sevk tarihleri ile birlikte Ağustos ayı askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Asker adayları, merakla görev yapacakları şehirleri öğrenmek için sorgulamalara başladı. Askerlik yerleri, e-Devlet üzerinden duyurulacak. Peki, 2024 Ağustos askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2024 Ağustos ayı askerlik yerleri 2 Ağustos 2024 Cuma günü e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet'ten veya askerlik şubesinden alabilecekler.

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri şu şekildedir:

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup): 22 Ağustos 2024
  • Er (2'nci Grup): 19 Eylül 2024
  • Er (3'üncü Grup): 17 Ekim 2024

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 2 Ağustos 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak, daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dahil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edilecekler.

Askerlik Yeri Sorgulama Nasıl Yapılacak?

Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet'ten veya askerlik şubesinden alabilecekler. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adres ile eğitim birliği arasındaki mesafe esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecek. Yükümlüler, kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabilecekler.

Sevk belgesini almayanlar veya aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılacak. Ayrıca, sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar da bakaya statüsünde değerlendirilecek.

Askerlik hizmeti süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmayan yükümlüler, herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilir ve banka kartı temin edebilirler. Sevk belgeleri ve diğer gerekli bilgiler e-Devlet üzerinden erişilebilir olacak.

Kaynak: Haber Merkezi