2024'e adım adım yaklaşırken, öğrencilerin kafasındaki en önemli sorulardan biri de 2024 bursluluk sınavı ne zaman? ve Bursluluk sınavı kimler girebilir? Kritik bir karar aşamasında olan öğrenciler, sınav tarihini öğrenmek için heyecanla bekliyor. Ancak sadece tarih değil, kimlerin bu önemli sınava girebileceği de merak ediliyor. Bursluluk sınavına katılım şartları ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için, işte tüm detaylar bu yazıda! İşte detaylar...

2024 bursluluk sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, merakla beklenen 2024 Bursluluk Sınavı'nın tarihini duyurdu. Ortaokul ve lise öğrencilerini yakından ilgilendiren sınav, bu yıl 21 Nisan'da gerçekleştirilecek.

2024 Bursluluk Sınavı'na başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların ardından, fotoğraflı sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce, MEB'in resmi internet sitesinden temin edilebilecek. Sınav ise 21 Nisan 2024 Pazar günü, Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak. Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde MEB'in internet sitesinden duyurulacak.

Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar çerçevesinde yapılacak. 5, 6, 7 ve 8. sınıf ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli toplam 80 soru yöneltilirken, süreleri 100 dakika olacak. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ise toplamda 100 sorudan oluşan sınavda 120 dakika süreyle yarışacaklar.

Daha önceki yıllarda, öğretim yılı sonunda yapılan bursluluk sınavları, pandemi nedeniyle eylül ayında gerçekleştiriliyordu. Ancak bu yıl, öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için sınav tarihi 21 Nisan 2024 olarak belirlendi. Böylece, öğrenciler yaz tatiline girmeden önce bursluluk sınavına girebilecekler.

Bu yılki bursluluk sınavı, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile KKTC vatandaşı öğrencilere de kapılarını açacak, ayrıca özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti sunulacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ