DGS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM AİS ekranı üzerinden yapılan DGS tercih yerleştirme işlemleri 24 Eylül gecesi sona erdi.  Peki DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 DGS tercih kılavuzunu yayımlayarak tercih tarihlerini açıkladı. Bu doğrultuda, DGS tercih işlemleri 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erdi.DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz netleşmemiştir. Konuyla ilgili bilgiler güncellendiğinde haberimizde yer alacaktır.

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, tercihlerini T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile birlikte, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda gerçekleştirebilirler. Yerleştirme işlemlerinde 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen ilkeler ve kurallar geçerli olacaktır. Tercih yapacak adayların, 2024-DGS yerleştirme ile ilgili genel bilgileri ve tabloları dikkatlice incelemeleri önemlidir.

Hangi Programları Tercih Edebilirsiniz?

Adayların mezun oldukları ön lisans programlarıyla hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de yer almaktadır. Tercihlerin doğru yapılabilmesi için Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice gözden geçirilmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde bulunması zorunludur. Adayların tercihlerini sadece Tablo-1’deki lisans programları üzerinden belirlemeleri gerekmektedir. Tablo-2’de belirtilen ön lisans alanlarına göre hangi lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenmiştir. Bu alanların dışındaki tercihler geçersiz sayılacaktır.

Adaylar, Tablo-1’de yer alan lisans programlarının 2023-DGS yerleştirme sonuçlarındaki en düşük puanlarına, ilgili internet adresinden ulaşabilirler. 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvuruları tamamlanan DGS, 30 Haziran’da gerçekleştirilmiş ve sonuçları açıklanmıştır. Adaylar, sınav puanları ve sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapmıştır. DGS tercih işlemleri ise 18 Eylül'de başlamış ve 24 Eylül 2024 tarihinde sona ermiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ