Güncel

2024 hac kuraları ne zaman çekilecek? Kura Çekimi Nasıl Yapılacak? Kura Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Hac kura sonuçları isim listesi çekiliş tarihi ile araştırılmaya başlandı. Hac kurası için geri sayım başladı. 15 Ekim 2023 tarihinde sona eren başvuruların ardından Diyanet hac kura çekimi tarihini duyurdu.Kullanıcılar 2024 hac kuraları ne zaman çekilecek, Kura Çekimi Nasıl Yapılacak,Kura Sonuçları Nasıl Öğrenilir gibi sorulara cevap aramaya başladı. İşte sizler için 2024 hac kuraları ne zaman çekilecek, Kura Çekimi Nasıl Yapılacak,Kura Sonuçları Nasıl Öğrenilir sorularının yanıtları...

Abone Ol

Hac kuralarının ne zaman çekileceği, dini vazifelerini yerine getirmek için bekleyen hacı adayları tarafından sorgulanıyor. 2024 yılı hac kura çekimiyle birlikte ön kayıt yaptıran hacı adayları sonuçlarını görüntüleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında 2024 hac kuraları için tarihi belli oldu. Peki, hac kuraları ne zaman, saat kaçta çekilecek? Kura sonuçları ne zaman açıklanacak? detaylar haberimizde...

2024 hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 hac kurası bugün saat 21.00'de çekilecek. Kura çekimi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın butona basmasıyla gerçekleşecek.

Hac kuralarına kaç kişi katıldı?

Kura çekimi, Başkanlığın genel merkezinde bilgisayar ortamında ve noter huzurunda yapılacak. Kura çekimine, Türkiye'den 2023 yılında kayıt yaptıran 35 bin 400 aday katılacak.

Kura sonuçları, kura çekiminin ardından e-Devlet üzerinden açıklanacak.

Kura Çekimi Nasıl Yapılacak?

Kura çekimi, bilgisayar ortamında yapılacak. Kura çekimi için, adayların kayıt yaptırdıkları dönemde sisteme yükledikleri bilgiler esas alınacak.Kura çekimi, hac kontenjanları ve adayların kayıt yaptırdıkları bilgiler doğrultusunda yapılacak.

Kura Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Kura sonuçları, kura çekiminin ardından e-Devlet üzerinden açıklanacak. Adaylar, e-Devlet şifreleri ile kura sonuçlarını öğrenebilecek.

2024 Hac Ücretleri Ne Kadar Olacak?

2024 hac ibadeti için ücretlerin kura çekimi sonrasında açıklanması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz yıl açıklanan 1 kişilik hac fiyatları şöyleydi:

2 Kişilik Oda: 26.000 SAR
3 Kişilik Oda: 24.000 SAR
4 Kişilik Oda: 22.000 SAR