Güncel

2024 KPSS DHBT başvuruları ne zaman bitecek?

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT) için başvuru süreci tüm hızıyla devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev almayı hedefleyen adaylar, sınava katılabilmek için başvurularını elektronik ortamda yapabiliyor. Peki, başvurular ne zaman sona erecek?

Abone Ol

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT) başvuruları başladı. Adaylar, sınav için gerekli başvurularını yaparken sürecin ne zaman biteceğini merak ediyor. İşte başvurularla ilgili detaylar...

KPSS DHBT Başvuruları Ne Zaman Bitecek?

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT) başvuruları, ÖSYM tarafından duyurulduğu üzere, 15 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu önemli sınava katılmak isteyen adaylar, başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebiliyor. ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan başvuru işlemleri yapılabiliyor.

DHBT'ye Kimler Başvurabilir?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı, Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyen adaylar için zorunlu bir sınav. Adayların, KPSS'ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT'ye de katılmaları gerekiyor. Sınav, 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olup, sınava dair detaylı bilgilere ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan 2024-KPSS Kılavuzları'ndan ulaşılabilir. Adayların, sınava başvurmadan önce bu kılavuzları dikkatle incelemeleri önem taşıyor.