Güncel

2024 Mevlid Kandili ne zaman? Yılın son kandili hangi gün?

2024 Mevlid Kandili ne zaman? Yılın son Kandili hangi gün? Müslümanlar bu mübarek günü ne zaman idrak edileceğini merakla bekliyor. İşte Mevlid Kandili'nin tarihi ve bu kutsal gün hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Abone Ol

İslam alemi için önemli bir yer tutan Mevlid Kandili, 2024 yılında da heyecanla bekleniyor, Müslümanlar bumübarek gün için bir çok soruyu merak ediyor. "2024 Mevlid Kandili hangi tarihte?" sorusunun ve yılın son kandil günü hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İşte merak edilen tüm ayrıntıları bulabceğiniz detaylar haberimizde..

2024 Mevlid Kandili Ne Zaman?

Yının son kandil günü olnan Mevlid Kandil günü tarihi açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılı dini günler takvimine göre, Mevlid Kandili bu yıl 14 Eylül 2024  Cumartesi günü idrak edilecek. 

Mevlid Kandili Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin hatırlandığı ve dualarla, ibadetlerle karşılandığı bir gece olarak ihya edilecek. Bu mübarek gecede yapılan ibadetlerin, Müslümanlar için büyük bir manevi kazanç olduğu inancı, kandilin önemini daha da artırıyor.

Sünni Müslümanlar, rebiülevvel ayının 11. gecesini 12. geceye bağlayan geceyi Mevlid Kandili olarak kutlarken, Şii Müslümanlar ise rebiülevvel ayının 17. gününü Mevlid Günü olarak kabul eder ve bu geceyi Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar.