2024 Paris Olimpiyatları'na sayılı günler kala, Türkiye'nin sporcuları için heyecanlı bir süreç başlıyor. Türkiye'nin olimpiyat kafilesi, toplamda 102 sporcu ile madalya mücadelesi verecek. Olimpiyatların açılışı öncesi, Türkiye'nin birçok spor dalındaki temsilcileri, ilk mücadelerine çıkacak.

2024 Paris Olimpiyatlarinda Turk Sporcularin Mac Programi (2)

Okçulukta Mete Gazoz ve Milli Takım

Olimpiyatların açılış günü olan Cuma öncesi, Türkiye Okçuluk Takımı sıralama atışlarında seyirci karşısına çıkacak. Perşembe günü yapılacak atışlarda, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye okçulukta ilk altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz da yer alacak. Gazoz, 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye Okçuluk Milli Takımı ile birlikte madalya için yarışacak. Ayrıca, Gazoz 4 Ağustos'ta bireysel erkekler okçulukta şampiyonluk unvanını korumaya çalışacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda büyük bir başarıya imza atan Gazoz, Paris'teki açılış töreninde Türkiye'nin bayrağını taşıyacak iki sporcudan biri olacak.

2024 Paris Olimpiyatlarinda Turk Sporcularin Mac Programi

Boks ve Voleybolun Yıldızları

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda boks branşında altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, Paris'teki ilk maçında 1 Ağustos'ta ringe çıkacak. 66 kg'da mücadele edecek olan Sürmeneli, ilk rakibi ile karşı karşıya gelecek ve madalya yolunda ilk adımını atacak.

Kadınlar voleybolunda, Tokyo 2020'de çeyrek final oynayan Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Paris'te ilk maçını 29 Temmuz Pazartesi günü oynayacak. Dünya sıralamasında Brezilya ve İtalya’nın ardından üçüncü sırada yer alan Türkiye'nin voleybol takımında, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş gibi önemli isimler bulunuyor. Takım, Paris Olimpiyatları'nda bir spor dalında yarışacak en kalabalık sporcu grubunu oluşturuyor.

Boks branşında, 50 kg'da Olimpiyat gümüş madalyası kazanan Buse Naz Çakıroğlu, 1 Ağustos'ta ringe çıkacak.

Güreşte bronz madalya kazanan Yasemin Adar ise Kadınlar 76 kg’da 10 Ağustos’ta minderde mücadele edecek.

Atletizm ve Diğer Branşlar

Atletizmde, 1 Ağustos'taki yürüyüş yarışı ile Türkiye'nin 10 sporcusu mücadele edecek. Stadyum müsabakaları ise 2 Ağustos’ta başlayacak. Cirit atmada Tokyo'da dördüncü olan Eda Tuğsuz, 7 Ağustos’ta Paris Olimpiyat Stadyumu’na çıkacak.

Türkiye'nin en genç sporcusu 16 yaşındaki Kuzey Tunceli, 800 metre serbestte 29 Temmuz’da yarışacak. Türkiye'nin Olimpiyat kafilesi, Paris'te en genç sporcu temsilcisine sahip olmanın gururunu taşıyor.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda toplamda 32 spor dalında 10 binden fazla sporcu mücadele edecek. Türkiye, önceki üç Olimpiyat'ta katılım sayısında geride kalsa da, 2024 Olimpiyatları'nda sporcularının gösterdiği başarılarla adından söz ettirmeyi hedefliyor. Türkiye'nin maç programı ve sporcuların performansları, ülke sporseverleri tarafından yakından takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi