Uşak Seramik'in 1 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı olağan Genel Kurul, beklenmedik bir olay sonucunda ertelendi. Genel Kurul sırasında yaşanan olaylar ve ertelenme kararının detayları, şirketin gelecekteki toplantılarında daha sağlam bir temel atmayı amaçlıyor.

Genel Kurulda Yaşananlar

1 Temmuz 2024 tarihinde yapılması planlanan Genel Kurul, Çiğdem Meto tarafından TANIŞ ailesine yönelik yapılan ağır hakaretler sonrasında güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Çıkan itişmelerin ardından, devlet tarafından görevlendirilen bir yetkili tarafından kurulun ertelenmesine karar verildi. Çiğdem Meto ve taraftarlarının, kendilerine saldırı yapıldığı iddiaları ise resmi tutanaklarla doğrulanmamış olup, Genel Kurul'un ertelenmesine neden olan asıl sebep güvenlik endişeleri olarak belirtilmiştir.

Yeni Tarih ve Gelecek Planları

Ertelenen Genel Kurul, 9 Ağustos 2024 tarihinde yeniden yapılacak. Saat 09:30'da başlayacak olan toplantı, Uşak'ın Banaz ilçesindeki Dilek Mahallesi Hüsnü Çakın Caddesi No:38 adresinde gerçekleştirilecek. Genel Kurul'a katılım için pay sahibi olma koşulu ise 8 Ağustos 2024 tarihine kadar sağlanması gerekmektedir. Şirket yetkilileri, toplantının resmi bir şekilde yapılacağını ve olumsuz ithamların geride bırakılacağını vurguladı. Uşak Seramik'in 50'ye yakın ülkeye ihracat yaptığı ve borsa üzerinde yüksek tercih edilen hisseleriyle güçlü bir marka olduğu belirtilerek, şirketin marka değerinin algı operasyonlarıyla zedelenmeyeceği ifade edildi.

Uşak Seramik, yeni Genel Kurul toplantısında şirketin şeffaflığını ve denetlenebilirliğini ön planda tutarak, yaşanan olayları geride bırakmayı ve işlerine odaklanmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi