2024-2025 eğitim yılı devam ederken, Yerli Malı Haftası'nın hangi tarihlerde kutlanacağı ve bu haftanın neden bu kadar önemli olduğu merak ediliyor. Peki, 2024 Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli malı neden kutlanır? İşte detaylar...

Yerli Malı Haftası Tarihleri

Yerli üretimi ve tüketimi teşvik etmek amacıyla ilk kez 1946 yılında kutlanmaya başlanan Yerli Malı Haftası, bu yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Okullarda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile bu önemli haftanın önemi bir kez daha vurgulanacak.

Yerli Malı Haftası’nın Amacı

Yerli Malı Haftası, yerli ürünlerin tercih edilmesini teşvik etmenin yanı sıra, tasarruflu olmanın ve yatırımların önemini hatırlatmayı amaçlamaktadır. Bu hafta boyunca öğrenciler, yerli malı kullanmanın ülke ekonomisine katkılarını öğrenirken, aynı zamanda tasarruflu tüketim bilinci kazandırılmaya çalışılmaktadır. Paranın, zamanın ve kaynakların dikkatli kullanılması gerektiği anlatılarak, yerli üretimin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Okullarda düzenlenen bu hafta boyunca, yerli malı kullanmanın önemini vurgulayan şiirler, skeçler ve konuşmalar yapılır. Böylelikle gençler yerli ürünleri tanıyarak tüketim alışkanlıklarını bu yönde geliştirmeye teşvik edilir.

Yerli Malı Haftası’nın Tarihçesi

Yerli Malı Haftası, İkinci Dünya Savaşı sonrası ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla 1946 yılında İsmet İnönü döneminde hayata geçirilmiştir. Halkı yerli malı tüketimine yönlendirmek ve dış ticaret açığını azaltmak amacıyla başlatılan bu etkinlik, 1983 yılında adı değiştirilerek "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası" olarak kutlanmaya devam etmiştir.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen bu hafta boyunca öğrenciler, yerli malı tüketiminin önemi konusunda bilinçlendirilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ