2024-YKS Spor Bilimleri için Özel Yetenek Sınavı ile ilgili detaylar netleşti. Adaylar, sınavın tarihini ve uygulama sürecini öğrenmek istiyor. Spor bilimleri alanında eğitim almak için başvuranların merak ettiği bu önemli sınavın nasıl yapılacağı ve ne zaman gerçekleşeceği hakkında en güncel bilgileri aşağıda bulabilirsiniz..

YKS Spor Bilimleri için Özel Yetenek Sınavı ne zaman?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Spor Bilimleri için gerçekleştirilecek Özel Yetenek Sınavı yarın başlıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavlar 20-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu sınav, spor bilimleri alanında yükseköğretim görmek isteyen öğrencilerin yeteneklerini ölçmek için düzenleniyor.

Sınav Süreci ve Detaylar

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un açıklamasına göre, 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının spor bilimleri programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve yerleştirilmesi, ilk kez ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Bu yılki sınavın, eşitlik ve adalet prensipleri doğrultusunda, hakkaniyetle tamamlanacağını belirten Ersoy, sınavın kağıt tabanlı ve elektronik ortamda yapılacağını, Özel Yetenek Sınavı’nın (ÖZYES) ise fiziki yeterlilik testi şeklinde uygulanacağını ifade etti.

Sınav, 21 ilde 23 sınav merkezinde gerçekleştirilecek ve toplam 14 oturumda yapılacak. Sabah oturumları 08.30’da başlayıp 13.30’da sona erecek, öğleden sonra oturumları ise 14.30’da başlayıp 19.30’da tamamlanacak. Toplamda 300 dakika sürecek olan her oturumda adaylar, spor bilimleri alanında eğitim görmek için gerekli olan fiziksel ve zihinsel yeterliliklerini ortaya koyacaklar.

Katılım ve Güvenlik Tedbirleri

Bu yıl ÖZYES’e toplam 41 bin 935 aday başvurdu. Bu adaylardan 2 bin 78’i engelli olarak sınava girecek. Adaylara uygulamalı sınav için iki hak verilecek ve en iyi dereceleri değerlendirmeye alınacak. Ersoy, sınav sürecinde sahada 7 bin görevlinin bulunacağını, ayrıca güvenliğin sağlanması amacıyla 1500 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı. Tüm adaylara başarılar dileyen Ersoy, sınavın adil ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi