Güncel

2024 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Öğrenciler, üniversite hayatına adım atmak için heyecanla bekledikleri sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte, 2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihler ve detaylar hakkında bilmeniz gerekenler...

Abone Ol

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler için önemli bir gelişme var. Tercih süreçlerinin tamamlanmasının ardından, öğrenciler şimdi ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

2024 YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Bu durumda, sonuçların 18 Ağustos civarında açıklanması olası görünüyor. Öğrenciler, bu tarihten itibaren üniversite hayatlarına başlayacakları yerleri öğrenebilecekler.

Sonuçlar Nereden Sorgulanacak?

2024 YKS tercih sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr üzerinden sorgulanabilecek. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile bireysel sonuçlarına erişim sağlayabilecekler. Ayrıca, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adaylara adreslerine gönderilmeyecektir.

Üniversite Kayıtları

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite kayıt işlemleri başlayacak. Kayıtlar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak.