Ülkemizdeki vatandaşlar, sosyal güvenlik ve emeklilik konularında beklenen düzenlemeleri takip ederek geleceklerini planlamaya çalışıyor. Son zamanlarda sıkça dile getirilen "7200 sayılı yasa teklifi" ise bu beklentilerin odak noktasında yer alıyor. Peki, 7200 meclise ne zaman gelecek 2023? Emeklilik 7200 güne düşecek mi? EYT 7200'e düştü mü? 7200 bağkur ne zaman? Detaylı bir şekilde incelediğimizde ortaya çıkan bilgiler, bu konudaki merakları giderecek nitelikte. İşte, detaylar...

7200 meclise ne zaman gelecek 2023?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkması, özellikle Bağ-Kur'lu çalışanlar arasında 9000 prim günü şartı nedeniyle birçok kişinin bu haktan yararlanamamasına neden olmuştu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bağ-Kur'lular için yeni bir adım atarak 7200 prim günü şartını gündeme getirdi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla Bağ-Kur'lulara, emeklilik için gereken prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi planlanıyor.

Emeklilik 7200 güne düşecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalara ilişkin, "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık." açıklamasını yaptı. Yapılacak düzenleme ile Bağ-Kur'lulara, emeklilik için gerekli prim gün sayısını daha erken tamamlama hakkı tanınacak. Bakan Işıkhan, bütçe disiplini doğrultusunda bu hedefi gerçekleştireceklerini ifade etti.

EYT 7200'e düştü mü?

Bağ-Kur'lular için getirilen yeni düzenleme ile kadın çalışanlar 7200 prim gününü, erkek çalışanlar ise 9000 prim gününü tamamladıklarında yaş şartı aranmaksızın EYT düzenlemesinden faydalanabilecekler. Bu adımın, 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan Emekli Sandığı'na bağlı memurlar için de geçerli olduğu belirtiliyor. Bu durumda kadın memurlar 7200 prim gününü, erkek memurlar ise 9000 prim gününü tamamladıklarında düzenlemeden yararlanarak emekli olabilecekler.

7200 bağkur ne zaman?

Düzenleme, 2. Torba Yasa kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması planlanıyor. Düzenlemenin yasalaşmasıyla Bağ-Kur'lular, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkına kavuşacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi