Yaşam

Akdeniz ve Orta Doğu mutfağının eşsiz meze tarifleri! Humus nasıl yapılır? Tarama tarifi...

Meze, geleneksel olarak Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında yemeklerin başlangıcı olarak sunulan lezzetli atıştırmalıklardır. Mezeler, soğuk veya sıcak olarak servis edilebilir ve farklı malzemelerle hazırlanabilirler. İşte bazı popüler meze tarifleri...

Abone Ol

Humus tarifi için malzemeler neler? 

- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tahin (susam ezmesi)
- 2 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber

Tüm malzemeleri bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Tarama tarifi için malzemeler neler? 

- 200 gram tarama balığı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 dilim beyaz ekmek
- Pul biber ve tuz

Tarama balığını mutfak robotunda iyice ezin. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve pul biber ekleyin. Beyaz ekmeği ufalayarak karışıma ilave edin.

Patlıcan Salatası (Baba Ghanoush) tarifi için malzemeler neler? 

- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tahin
- Tuz ve karabiber
- Zeytinyağı ve nar ekşisi (servis için)

Közlenmiş patlıcanları ezin. Sarımsakları rendeleyin ve limon suyu, tahin, tuz ve karabiberle karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirerek servis yapın.

Zeytin Ezmesi (Zeytinli Ezme) tarifi için malzemeler neler? 

- 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Taze kekik veya biberiye yaprakları (isteğe bağlı)

Zeytinleri, nar ekşisi, sarımsak ve zeytinyağını bir mikserde karıştırın. Pul biber ekleyin ve taze otlarla süsleyerek servis yapın.

Yoğurtlu Patates Salatası (Patatesli Yoğurt) tarifi için malzemeler neler? 

- 2 büyük haşlanmış patates
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve nane (üzeri için)

Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.

Bu meze tarifleri, sofranızı zenginleştirecek ve misafirlerinizi lezzetlendirecektir. Afiyet olsun!