Bakla Dolması tarifinde hangi malzemeler kullanılır? 

200 g kuru bakla
1 baş soğan
2 su bardağı yarma
Yarım çay bardağı bulgur
1/2 kg kıyma (koyun kuyruğu katılmış, yağlı )
1 kaşık salça
Biber, tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Sarmalık yaprak

amasyanin-essiz-lezzeti-damaklarda-muhtesem-bir-iz-birakan-bakla-dolmasi-2

Bakla Dolması nasıl yapılır?

Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur. Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz sıvı yağ ile hepsi karıştırılır. Dolmanın konacağı tencerenin altına kemik konur. Yaprağın içerisine hazırlanan iç malzemesi konarak bohça şeklinde sarılır kemiklerin üzerine itinayla (dağıtmadan) döşenir. İki su bardağı su konarak kaynatılır. Kuru soğan eşliğinde servis yapılır. 

amasyanin-essiz-lezzeti-damaklarda-muhtesem-bir-iz-birakan-bakla-dolmasi

Kaynak: Haber Merkezi