Yaşam

Amasya'nın eşsiz lezzeti: Damaklarda muhteşem bir iz bırakan Bakla Dolması

Amasya bakla dolması, lezzetli bir Türk mutfağı yemeğidir. Bakla dolması, sarmalık yaprak özelliği olan, besin değeri yüksek ve maharet isteyen yöresel bir yemektir. İşte Amasya'ya özgü bakla dolması tarifi...

Abone Ol

Bakla Dolması tarifinde hangi malzemeler kullanılır? 

200 g kuru bakla
1 baş soğan
2 su bardağı yarma
Yarım çay bardağı bulgur
1/2 kg kıyma (koyun kuyruğu katılmış, yağlı )
1 kaşık salça
Biber, tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Sarmalık yaprak

Bakla Dolması nasıl yapılır?

Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur. Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz sıvı yağ ile hepsi karıştırılır. Dolmanın konacağı tencerenin altına kemik konur. Yaprağın içerisine hazırlanan iç malzemesi konarak bohça şeklinde sarılır kemiklerin üzerine itinayla (dağıtmadan) döşenir. İki su bardağı su konarak kaynatılır. Kuru soğan eşliğinde servis yapılır.