Masterchef'te bu akşam heyecan yine dorukta. Masterchef yarışmacıları kabak ile ilgili 9 çeşitli Amuse bouche tabağı hazırlayacaklar. Peki Amuse bouche tabağı nedir?
AMUSE BOUCHE TABAĞI NEDİR?
Amuse Bouche, Fransız mutfağından gelen bir terimdir. "Amuse bouche" Fransızca'da "ağız eğlendiren" veya "damak zevki sunan" anlamına gelir. Amuse bouche tabağı, yemek servisi öncesinde masadaki misafirlere sunulan küçük lezzetli atıştırmalıklardan oluşur. Genellikle bir veya birkaç ısırık boyutundaki yiyeceklerden oluşur ve şefin yaratıcılığına, mevsimine veya menünün temasına bağlı olarak değişebilir.
AMUSE-BOUCHE NASIL OKUNUR?
"Amuse-bouche" müessesenin ikramı olarak sunulur ve menüde bulunmaz. Genellikle uzakdoğu usülü çorba kaşıkları "Amuse-bouche" sunumları için tercih edilir. Amuse bouche: 'Amusbuş' diye okunur.