Yaşam

Ankara'nın geleneksel lezzeti: Öllüğün Körü tarifi

Ankara'nın öllüğün körü, geleneksel bir Türk mutfağı yemeğidir ve özellikle iç Anadolu mutfağında sıkça yapılan bir tariftir. İşte Ankara'nın öllüğün körü tarifi...

Abone Ol

Öllüğün Körü tarifi malzemeleri neler?

2 kilogram erişte
4 çorba kaşığı yağ
250 gram kıyma
Tuz

Öllüğün Körü tarifi nasıl yapılır?

Erişte kaynayan suya atılıp pişirilir ve kevgirde süzülür. Tepsiye kavrulmuş kıyma yayılır, üzerine süzülmüş erişteler konularak yağlanıp fırında pişirilir. Ters çevrilerek kare porsiyonlara bölünüp servis yapılır.

Öllüğün Körü yemeği ismini nereden alır?

Öllüğün körü yemeği Ankara yöresine ait bir yemektedir. İddiaya göre erişteyi bir yandan, kıymayı diğer yandan pişiren birine komşusu ısrarla ne yaptığını sorar. İşi çok fazla olan kişi ise cevap verecek fırsat bulamaz. Komşusunun ısrarlı sorusuna en sonunda dayanamaz ve "öllüğün körü" der.