Yaşam

Antalya'nın tatlı sırrı: Enfes Kabak Tatlısı tarifi!

Antalya usulü kabak tatlısı, geleneksel bir Türk tatlısıdır ve Antalya mutfağının özgün bir lezzetidir. Antalya usulü kabak tatlısı, özellikle yaz aylarında taze kabaklarla yapılan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. İşte o meşhur tatlının tarifi...

Abone Ol

Kabak Tatlısı (Antalya Usulü) malzemeleri neler? (6 Kişilik)

1,5 kilo balkabağı (dilimi yaklaşık 7 cm genişlikte)
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı ceviz içi

Kabak Tatlısı (Antalya usulü) nasıl yapılır?

Balkabağı dilimlerinin dış sert kabukları ayıklanır. Her dilim 3 eşit parçaya bölünür. Dilimler çukur bir kaba konur. Üzerine şeker gezdirilir ve 24 saat bekletilir. Bekleme sonucu bal kabakları su salacaktır. Sulanmış bal kabakları olduğu gibi tencereye boca edilir. Orta ateşte kaynamaya bırakılır.

İlk kaynamada ocağın altını az kısılır. Kabaklar kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde ve suyu kıvam bulduğunda ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Soğumuş kabaklar servis kabına aktarılır. Üzerine tahin gezdirilir. Cevizleri serpiştirilir ve sofraya alınır.