Meraklı gözlerle yemek dünyasına doğru bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Bugün vatandaşın merakını cezbetmeye geldik. Arda ile Omuz Omuza ekibi, lezzetli bir sürprizle karşımızda: Portakallı Mereng Tart! Peki, Arda ile Omuz Omuza Portakallı Mereng Tart tarifi, Portakallı Mereng Tart nasıl yapılır?Portakallı Mereng Tart malzemeleri nelerdir? İçinde gizlenen lezzet sırları ve pratik malzeme listesiyle Arda'nın mutfak macerasına siz de ortak olun. İşte, Portakallı Mereng Tart tarifinin incelikleri ve malzeme detayları, yazımızın devamında sizi bekliyor!

Arda ile Omuz Omuza Portakallı Mereng Tart Tarifi

Yemek tariflerine hoş geldiniz! Lezzetli bir tatlı keyfi arayışında olanlar için, Arda ile Omuz Omuza'nın benzersiz tarif serisinde bugün nefis bir tatlıya davetlisiniz: Portakallı Mereng Tart! Arda'nın ustalığı ve lezzetin mükemmel uyumu, bu tarifi özel kılıyor. Portakalın ferahlatıcı aroması, hafif ve kabarık merengin kusursuz dokusuyla buluşuyor. Hem göz alıcı hem de damak çatlatıcı olan bu tarif, tatlı sofralarınıza adeta bir sanat eseri gibi renk katacak. Şimdi, mutfağa adım atın ve Arda ile birlikte, enfes bir Portakallı Mereng Tart yapmanın keyfini çıkarın!

Portakallı Mereng Tart Malzemeleri

  • 24 cm tart kalıbı için

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı portakal rendesi

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram tereyağı

Mereng için:

  • 3 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • Portakal kabuğu rendesi

Portakallı Mereng Tart nasıl yapılır?

  1. Öncelikle kreması için tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. 
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika daha pişirelim.
  3. Ocaktan aldıktan sonra içerisine tereyağını ekleyip eritelim ve karıştıralım.
  4. Soğumaya bırakalım.
  5. Keki için yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. 
  6. Ardından sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
  8. Portakal rendesini ekleyip karıştıralım.
  9. Yağlanmış ve unlanmış 24 cm'lik bir tart kalıbına harcı döküp 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  10. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp ılımaya bırakalım.
  11. Kek ılıdıktan sonra 3-4 kat olacak şekilde keselim.
  12. İlk katı servis tabağına alalım. Üzerine kremadan sürelim.
  13. İkinci katı üzerine yerleştirip tekrar kremadan sürelim.
  14. Bu işlemi tüm katlar için tekrarlayalım.
  15. En son kat üzerine kalan kremayı sürüp üzerini portakal kabuğu rendesi ile süsleyelim.
  16. Servis yapalım.

Afiyet olsun!

Püf noktaları

  • Kremayı koyulaştırmak için un ve nişastayı iyice eleyerek kullanın.
  • Kekin pişerken üstü yanmaması için fırının üst rafına ısıya dayanıklı bir metal tabak yerleştirin.
  • Mereng için yumurta akı ve toz şekeri iyice çırpın, mikseri en yüksek hızda çalıştırın. Mereng gözenekli ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Portakallı Mereng Tart'ın farklı versiyonları

  • Mereng yerine çikolata sosu kullanabilirsiniz.
  • Kekin içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Kekin üzerine meyveli sos dökebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi