Mutfakta yeni denemeler yapmak her zaman heyecan vericidir ve özellikle de lezzetli tarifler arayışındaysanız, Arda Türkmen'in Beşamelli Kabak Karnıyarık tarifi tam size göre! Ancak Arda Türkmen Beşamelli Kabak Karnıyarık tarifi: Beşamelli Kabak Karnıyarık nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda, bu lezzet dolu tarifin detayları ve sırları sizleri bekliyor. Hazırsanız, mutfağınızda harika bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? İşte detaylar...

Arda Türkmen Beşamelli Kabak Karnıyarık tarifi

Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1/2 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Beşamel Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp ikiye kesin. Ortalarını oyup bir kenara ayırın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp tavada kavurun. Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Domatesi rendeleyip ekleyin. Domates salçası, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın.

Bezelye ve mısırı da ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Oyuduğunuz kabakların içini hazırladığınız harçla doldurun. Fırın kabını yağlayın ve kabakları yerleştirin. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.

Tuz, karabiber ve muskat ekleyip sos kıvam alana kadar pişirin. Beşamel sosu kabakların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis edin.

Püf Noktaları: Kabakların içini oyarken çok fazla inceltmemeye dikkat edin. Kıymalı harcı çok fazla pişirmeyin, sulu kalması gerekir. Beşamel sosunun kıvamı çok koyu olmamalı, dökülebilir kıvamda olmalı. Dilerseniz fırına vermeden önce kabakların üzerine domates dilimleri de yerleştirebilirsiniz.

Alternatifler: Beşamel sos yerine domates sos da kullanabilirsiniz. Kıymalı harca mantar da ekleyebilirsiniz. Peynir olarak mozzarella peyniri de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ