Lezzetin sırlarını keşfetmek için sabırsızlananlara müjde! Arda Türkmen'in ustalıkla hazırladığı Mandalinalı Ters Yüz Kek tarifi, adeta bir lezzet şölenine davet ediyor. Kim demiş kek sadece düz gitmeli diye? İşte bu tarif, gelenekselin dışına çıkarak lezzetin ne kadar yaratıcı ve keyifli olabileceğini gösteriyor. Arda Türkmen Mandalinalı Ters Yüz Kek tarifi: Mandalinalı Ters Yüz Kek nasıl yapılır? Kullanıcılar arasında merak uyandıran bu tarifin detaylarını öğrenmek için hazır mısınız? İşte, Mandalinalı Ters Yüz Kek'in gizemli dünyasına hoş geldiniz! İşte detaylar...

Arda Türkmen Mandalinalı Ters Yüz Kek tarifi

Karamel Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kek Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 adet mandalina

Hazırlanışı: Yapışmaz tavaya 4 yemek kaşığı toz şekeri koyun ve orta ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin. Karamel rengi aldıktan sonra ocaktan alın ve erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Mandalinaları soyun ve ikiye bölün. Karamelize olmuş tavaya mandalinaları kesik tarafları aşağı gelecek şekilde dizin.

Bir kapta yumurta ve şekeri köpüklü hale gelene kadar çırpın. Sırasıyla sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip her eklemeden sonra çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek hamuruna ekleyin ve spatula ile söndürmeden karıştırın.

Hazırlanan kek hamurunu mandalinaların üzerine dökün ve düzeltin. Tavayı kapakla kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. Kek piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin. Büyük bir servis tabağını tavaya kapatın ve keki tabağa ters çevirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Püf Noktaları: Mandalinaları çok ince kesmeyin, pişerken dağılabilir. Kek hamurunu karıştırırken fazla çırpmamaya özen gösterin. Kek piştiğini kürdan testi ile kontrol edin. Kürdana hamur yapışmamalı. Kek ters çevirilirken dikkatli olun, sıcak olabilir. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ