Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan pişi, maya kullanımıyla birlikte hazırlanması gereken bir lezzet olarak bilinir. Ancak, maya hassasiyeti olanlar veya maya kullanmak istemeyenler için alternatifler arayış içerisindedir. İşte tam da bu noktada, Arda Türkmen'in mayasız pişi tarifi dikkat çekiyor. Mayasız pişi yapmanın püf noktaları ve lezzet sırları merak edenler için detaylar haberimizde yer alıyor. Kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre!
Arda Türkmen mayasız pişi tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un (Yaklaşık 3,5 su bardağı)
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabına yoğurt, su, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alın ve bezelere ayırın.
- Bezeleri merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.
- Açtığınız hamurun ortasına bir bardak yardımıyla daireler çizin.
- Dairelerin ortasını parmaklarınızla bastırın.
- Tavaya sıvı yağ alın ve ısıtın.
- Pişileri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da kızarana kadar kızartın.
- Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alın fazla yağdan kurtulmak için.
- Sıcak servis edin.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde pişiler sert olur.
- Pişileri kızartırken tavada çok fazla yağ bulundurmamaya dikkat edin.
- Pişileri çok fazla kızartmamaya dikkat edin, aksi takdirde kururlar.
- Dilerseniz pişileri pudra şekerine bulayarak da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
İsteğe bağlı:
- Hamura vanilya veya kabartma tozu da ekleyebilirsiniz.
- Pişileri fırında da pişirebilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Kaynak: HABER MERKEZİ