Patlıcanın muhteşem lezzetiyle bir araya geldiği, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan "Patlıcan Oturtma" tarifini merak ediyor musunuz? İşte, lezzetin tarifinde buluştuğu yerdesiniz! Arda Türkmen, bu nefis tarifini sizler için özel olarak hazırladı. Arda Türkmen Patlıcan Oturtma tarifi: Patlıcan Oturtma nasıl yapılır? Siz de mutfakta keyifli anlar geçirmek ve sevdiklerinizi enfes bir lezzetle buluşturmak istiyorsanız, Patlıcan Oturtma tarifimize göz atmayı unutmayın! İşte detaylar...

Arda Türkmen Patlıcan Oturtma tarifi

Malzemeleri

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı domates rendesi
  • 1/2 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya konserve)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları halka halka doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı ve biberleri ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanları kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Salçaları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Domatesi rendeleyin ve ekleyin. Karabiber, pul biber ve kekik ekleyin. Bir miktar su ekleyin ve karışımı kısık ateşte 10 dakika pişirin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve iyice kurulayın.

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve patlıcanları arkalı önlü kızartın. Fırın kabını yağlayın. Patlıcanların yarısını fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı harcın yarısını dökün. Bezelyeleri ekleyin. Kalan patlıcanları ve kıymalı harcı da üzerine ekleyin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktaları: Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletmeyi unutmayın. Patlıcanları kızartırken çok fazla yağ çekmemeleri için fazla kızarmamaya dikkat edin. Fırın kabına dizdikten sonra patlıcanların üzerine bastırarak hafifçe ezmeniz, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz, yemeğin üzerine kaşar peyniri rendeleyip de fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ