Güncel

Arda Türkmen Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır?

Mutfakta bir şef gibi hissetmek isteyenlerin vazgeçilmez tarifleri arasında yer alan şekerpare, lezzetiyle damakları şenlendirirken aynı zamanda hazırlanışıyla da kolaylık sunar. Ancak, her ustasının bir tarifi olduğu gibi, ünlü şef Arda Türkmen'in de kendine özgü bir şekerpare tarifi bulunuyor. Merak edenler için şekerpare yapımının inceliklerini ve sırlarını keşfetmek, bir adım daha yaklaşmak demek olabilir. Arda Türkmen Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır? İşte detaylar haberimizde

Abone Ol

Gastronomi dünyası sürekli yenilikler ve geleneksel lezzetler arasında gidip gelirken, bazen en basit tariflerin bile büyük bir merak uyandırdığını görüyoruz. Arda Türkmen Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır? Bugün, özellikle tatlı krizlerine çözüm arayanların ve mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerin dikkatini çekecek bir konuya odaklanıyoruz: Arda Türkmen'in şekerpare tarifi! Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alırken, ünlü şef Arda Türkmen'in bu lezzeti nasıl hazırladığını merak edenler için bu yazı tam da aradığınız bilgileri sunacak. Haydi, şekerpare yapımının sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? İşte detaylar...

Arda Türkmen Şekerpare tarifi

Hamur Malzemeleri

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı irmik

Şerbeti Malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı fındık (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için pudra şekeri ve tereyağını bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve irmiği eleyerek azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üzerini streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz şekerpareleri 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkan şekerpareleri soğuk şerbete daldırın ve her tarafını şerbetle ıslatın. Fındıkları rondodan geçirin ve soğuyan şekerparelerin üzerine serpin.

Püf Noktaları: Şerbeti çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi takdirde şekerpareleriniz sertleşebilir. Şekerpareleri şerbete daldırırken soğuk olmalarına dikkat edin.

Fındık yerine fıstık veya ceviz de kullanabilirsiniz. Şekerparelerinizin daha lezzetli olması için tereyağı yerine margarin kullanmamanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!