Merhaba meraklı mutfak severler! Bugün, herkesin dilinde olan bir tarifi incelemeye ne dersiniz? Evet, doğru tahmin ettiniz! Arda Türkmen'in meşhur Sosyete Mantısı tarifiyle karşınızdayız. Sıcacık, lezzetli ve doyurucu bir mantı deneyimi için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ancak, belki de merak ettiğiniz sorular vardır. Arda Türkmen Sosyete Mantısı tarifi: Sosyete Mantısı nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabını adım adım açıklayacağız. Şimdiden mutfaklarınızın mis gibi kokması için hazırlıklı olun! İşte detalar...

Arda Türkmen Sosyete Mantısı tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 1 adet yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Rengi değişen kıymaya salça, tuz ve baharatları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Soğuyan iç harca ince doğranmış maydanozu ekleyin. Yufkaları tezgaha serin ve her birinin üzerine fırça ile yoğurt sürün. Yufkaları uzunlamasına şeritler halinde kesin. Her şeridin alt kısmına iç harçtan koyarak bohça şeklinde kapatın. Mantıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan yoğurdu çırpın ve mantıların üzerine sürün. Eritilmiş tereyağını mantıların üzerine gezdirin. Önceden 180 dereceye ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin.

Püf Noktaları: Yufkaları fazla ıslatmamaya özen gösterin, aksi takdirde dağılabilirler. Mantıları fırına vermeden önce üzerlerine tereyağı sürmek lezzetlerini ve görünümlerini güzelleştirir. Sosyete mantısını isterseniz fırında, isterseniz tavada pişirebilirsiniz. İç harca rendelenmiş kaşar peyniri eklemek isterseniz, lezzetine lezzet katar. Lezzet dolu sofralarınıza şıklık ve lezzet katan bu sosyete mantısı tarifi, misafirlerinizin beğenisini kazanacak! Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ