Merak edenler için lezzet dolu bir tarif geliyor! Arda Türkmen'in ustalıkla hazırladığı Vişneli İrmik Tatlısı, tatlı krizlerinizin son bulacağı enfes bir seçenek. Şimdi merak edenleri hemen mutfağa davet ediyoruz. İrmik ve vişnenin muhteşem uyumunu bir araya getiren bu tarif, hem yapımı kolay hem de tadıyla göz dolduruyor. Peki, Arda Türkmen Vişneli İrmik Tatlısı tarifi: Vişneli İrmik Tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylarıyla merak edilenler...

Arda Türkmen Vişneli İrmik Tatlısı tarifi

Tatlı için Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 8 yemek kaşığı irmik

Vişne sosu için Malzemeleri:

  • 3 su bardağı vişne suyu (dondurulmuş vişne kullanıyorsanız, çözülmüş vişnelerin suyunu da kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için Malzemeleri:

  • Pudra şekeri

Vişne sosu Hazırlanışı: Vişne suyu, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Sos koyulaşmaya başladıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tatlı Hazırlanışı: Süt ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra irmik ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyin ve karıştırın. Pişen muhallebiyi servis edeceğiniz kaba dökün ve soğumaya bırakın.

Servis: Soğuyan muhallebinin üzerine soğuyan vişne sosunu dökün. Pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları: Vişne sosunun çok koyu olmamasına dikkat edin. Tatlıyı servis edeceğiniz kabın genişliği, vişne sosunun miktarını etkileyebilir. Sosun fazla kalmaması için kabın genişliğine göre vişne suyu miktarını ayarlayabilirsiniz. Tatlının soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz. Dilerseniz vişne sosunun içine tarçın da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ