Yemek dünyasının aranan isimlerinden biri olan Arda Türkmen'in mutfakta yarattığı lezzetli eserlerden biri daha: Zerdeçallı Mercimek Çorbası! Eğer siz de bu leziz çorbanın sırlarını öğrenmek ve sofralarınızı enfes bir tat ile donatmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Arda Türkmen Zerdeçallı Mercimek Çorbası tarifi: Arda Türkmen Zerdeçallı Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Arda Türkmen'in yemek tarifleri incelikler ve pratik ipuçları ile birlikte, Zerdeçallı Mercimek Çorbası'nı yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Hazırsanız, bu lezzetli yolculuğa birlikte çıkalım ve Arda Türkmen'in ustalıkla hazırladığı bu çorbanın nasıl yapıldığını keşfedelim. İşte detaylar haberimizde

Arda Türkmen Zerdeçallı Mercimek Çorbası tarifi

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren zerdeçal çorbası tarifiyle sofralarınızı renklendirin.

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 litre su
  • Tuz
  • Limon dilimleri (servis için)
  • Maydanoz (servis için)

Hazırlanışı: Mercimekleri ayıklayın ve bol suyla yıkayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Havucu, patatesi ve mercimeği ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Zerdeçal, kimyon, pul biber ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Çorbayı tekrar tencereye alın ve ısıtın. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları: Daha lezzetli bir çorba için mercimekleri önceden ıslatabilirsiniz.Çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir çorba için daha az su, daha sulu bir çorba için daha fazla su ekleyebilirsiniz. Zerdeçal miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çorbayı limon ve maydanozla servis etmeniz lezzetini kat kat artıracaktır. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ