Mutfakta ustalık arayanların vazgeçilmezi Arda'nın Mutfağı, yine damakları şenlendirecek bir tarifle karşımızda! Elma tutkunlarının bayılacağı bu tarif, adeta evlerde lezzet şöleni yaşatacak. Ancak merak edenlerin kafasında bir soru var: Elmalı Kek nasıl yapılır? İşte, tarifin detayları ve püf noktaları...

Elmalı Kek tarifi

Evde keyifli anlar ve lezzetli atıştırmalıklar arayanlar, son dönemde Elmalı Kek tarifine yönelerek mutfaklarında yeni bir soluk arıyor. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, özellikle evde yapılan atıştırmalıklar arasında popülerlik kazanmış durumda. Ancak, arayış halinde olanlar için en önemli soru hala cevapsız: Hangi tarif en lezzetli sonucu veriyor? Ev aşçıları, bu sorunun cevabını bulmak için tarif kitaplarından, internet sitelerinden ve sosyal medya platformlarından faydalanarak kendi mutfağında denemeler yapmaya devam ediyor.

Elmalı Kek malzemeleri neler?

Elmalı Kek Malzemeleri
Tabanı için Malzemeler
3 adet yeşil elma
1 – 2 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
1 tutam toz şeker
Keki için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 silme yemek kaşığı toz tarçın
Elmalar için Malzemeler
1 adet yeşil elma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için Malzemeler
Pudra şekeri

Elmalı Kek nasıl yapılır?

Taban için:

  • 24 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı yerleştirin.
  • Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla kalıbın tabanına sürün.
  • Elmaları ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz elmaları kek kalıbının tabanına kenar kısımları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin.
  • Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.

Elmalar için:

  • Bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.
  • Isınan tavaya küp doğranmış elmayı ekleyin ve soteleyin.
  • Sotelediğiniz elmaların içerisine tereyağı ve toz şekeri ekleyip bir tur çevirin.

Kek için:

  • Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve mikser yardımıyla hafifçe çırpın.
  • Toz şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, vanilya, un ve toz tarçını süzgeçten geçirerek sıvı karışıma ekleyin.
  • Spatula ile dışarıdan içeriye doğru karıştırarak malzemeleri birleştirin.
  • Sotelediğiniz elmaları kek harcına ekleyin ve karıştırın.
  • Fırından çıkan elmaların üzerine kek harcını dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan keki soğutun, kenarlarına pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin.

Kaynak: HABER MERKEZİ