Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırmaya devam ediyor. Son yapılan denetimlerin ardından, uygunsuz ve sağlıksız bulunan ürünleri ifşa eden bakanlık, taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini güncelledi.
Gıdada kriz bitmiyor
Yeni eklenen ürünler arasında, özellikle dikkat çeken bir olay ise bir kebapçıda Adana kebabı yerine kalp eti kullanılması oldu. Ayrıca, kekik yerine yabancı maddeler, bal diye satılan taklit ürünler, kangal sucukta kanatlı eti, pekmezde ilaç etken maddesi ve zeytinyağı diye satılan tohum yağları tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ürünlerden alınan örnekleri laboratuvar ortamında detaylı testlere tabi tutarak içerdikleri maddeleri belirliyor. Özellikle et ürünleri, zeytinyağı, bal ve lahmacun gibi yiyeceklerde sıkça sahtecilik ve tağşiş vakalarına rastlanıyor. Tüketicilerin, fiyat, tat, renk ya da koku gibi şüpheli görünen gıdalardan uzak durması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.