Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gurbetçi gençlere müjde! Türkiye'de özel bir tatil programı planlandı. Peki, bu programın detayları neler? Kimler katılabilir, hangi etkinlikler düzenlenecek ve daha fazlası hakkında bilgi almak için okumaya devam edin...
Gurbetçi gençler için Türkiye programının detayları nedir?
Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülkede yaşayan gençlerin sorunlarına kayıtsız kalırken, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler için milyonlarca liralık bir programa imza attı. "Yurtdışı Türkler Tarih ve Medeniyet Programları" kapsamında, 400 genç Türkiye’de ağırlanacak.
BirGün’den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 17 Mayıs’ta düzenlenen ihale sonucunda, "Yurtdışı Türkler Tarih ve Medeniyet Programları Hizmet Alımı" işi için yaklaşık maliyet 6 milyon 713 bin TL olarak hesaplandı, ancak ihale 4 milyon 693 bin TL bedelle sonuçlandı. Bu kapsamda, Tenedos Turizm Taşımacılık şirketiyle anlaşma yapıldı. Program, 10 dönemden oluşacak ve toplamda 400 genç ile 50 görevliyi kapsayacak şekilde planlandı.
İhale dosyasına göre, her dönemde 45 öğrenci ağırlanacak ve programlar harem-selamlık olarak gerçekleştirilecek. İlk dönem 1 Temmuz’da başlayacak ve son dönem 1 Eylül’de sona erecek. Öğrenciler, önce erkekler sonra kadınlar olmak üzere gruplar halinde Türkiye’ye getirilecek. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli şehirlerde geziler düzenlenecek. İstanbul-Bursa-Çanakkale ve Ankara-Nevşehir-Kayseri hattı program kapsamında yer alacak. Ayrıca, teknede boğaz turu da yapılacak aktiviteler arasında bulunuyor.
Programın en dikkat çeken unsurlarından biri ise yemek menüsünün zenginliği oldu. Türkiye'ye gelecek gençler için hazırlanan menüde şu yemekler yer alıyor:
- Nohutlu yahni
- İçli köfte
- Kayseri yağlaması
- Şiş kebap
- Pide çeşitleri
- Et döner
- Humus
- Balık
- Peynir helvası
- Yaprak sarması
- Güveçte sıcak tahinli fıstıklı helva tatlısı
Bu kapsamlı program, yurt dışındaki Türk gençlerine Türkiye'yi tanıtma ve milli manevi değerleri pekiştirme amacı güderken, ülkede yaşayan gençlerin sorunlarına dair sessiz kalınması eleştirilere neden oluyor.