Bayburt'un Özgün Lezzeti: Ekşi Lahana Yemeği Tarifi
Bayburt yöresinin bu özgün lezzetini deneyenler, damak zevklerine hitap eden bu yemeği aileleri ve dostlarıyla paylaşmanın keyfini çıkaracak. İşte Ekşi Lahana Yemeği tarifi...
Abone Ol
Ekşi Lahana Yemeği Tarifi
Ekşi Lahana Yemeğinin Malzemeleri
1 kase lahana turşusu
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 su bardağı bulgur
3 adet arnavut biberi
3 parça kemikli et
1 litre sıcak su Not: Lahana turşusu tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemiyoruz.
Ekşi Lahana Yemeğinin Hazırlanışı
Bir tencereye sıvı yağ, kuyruk yağı ve soğanı ekleyin ve soğan pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğanların üzerine salçaları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Ardından lahanayı tencereye alın ve kemikli etleri de ekleyin.
Tüm malzemeleri 1-2 kez karıştırıp bulguru da tencereye ekleyin.
Kaynayan sıcak suyu, lahanaların üzerini geçecek şekilde dökün.
Yemeği bir taşım kaynatın ve sonra ocağın altını yarıya indirin. Ara sıra karıştırarak yemeği 1 saat boyunca pişirin.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Yeni Bakış sitemize
abone olun.