Yaşam

Bebekler İçin Devam Sütü Rehberi Hazırlama ve Uygulama İpuçları nelerdir?

Bebek maması çeşitleri olarak karşımıza çıkan devam sütleri, anne sütü yetersizliği durumunda başvurulabilecek ideal besin kaynaklarındandır. Formül mama olarak da nitelendirilebilen devam sütü bebeklerde nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız haberimiz tam size göre! Devam sütü nedir, ne zaman başlanmalı? Evde devam sütü maması nasıl yapılır? Devam sütü kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler...

Abone Ol

Gelişim çağındaki çocuklar için beslenme büyük önem taşır. Özellikle de 0-2 yaş arasındaki beslenme, bebeklerin gelişimindeki kritik bir dönemdir. Bu gelişimdeki en önemli nokta da anne sütüdür. Bebekler 2 yaşına kadar anne sütü almalıdır. Anne sütünün içinde bulunan bileşenler sayesinde, bebek ihtiyacı olan tüm besinleri alır. Fakat bazen elinizde olmayan durumlardan dolayı bebek, anne sütünden yararlanamayabilir. Bu tarz bir durumda bebek, anne sütünün eksikliğini kapatmak için devam sütü ile beslenebilir.

Devam Sütü Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir bebeğin 6 aylık olana kadar anne sütünden başka herhangi bir şeye ihtiyacı yoktur. 6 aydan sonra ise artık takviye gıdalara başlayabilir. Ancak bu gıdalarında yetişkinlerin tükettikleri gıdalar gibi olması beklenemez. Bebekler doğumdan sonraki 6 ay boyunca tüm ihtiyaçlarını anne sütünden karşılarken bazı durumlarda anne sütü yetersiz kalabilir. O zaman yapılması gereken ise doktora danışmak vedoktorun vereceği bilgiler doğrultusunda hareket etmek gerekir. Eğer doktor devam sütü kullanılması gerektiğini belirtirse bu durumda gerekli araştırmayıyaparak anne sütüne en yakın olan devam sütünü tercih edebilirsiniz.

Anne Sütüne En Yakın Devam Sütü Markası Ne?

Anne sütüne en yakın devam sütü markası denildiğinde, genellikle ilk akla gelen marka Aptamil olur. Aptamil, hem doyurucu, hem besleyici, hem de koruyucu özelliklere sahip bir bebek devam sütü olarak bilinir. Özellikle AptamilProsyneo 2 Numara Bebek Devam Sütü 400 gram, 6-12 ay arası bebekler için ideal bir seçenektir. İçerdiği probiyotik mikroorganizmalar sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur. Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış prebiyotik içeriği ile bebeğinizin bağışıklık sisteminin gelişimine ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesine katkı sağlar.

Devam sütü hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusuna gelincei...

Devam Sütü Nasıl Hazırlanmalıdır?

Devam sütünün doğru şekilde hazırlanması önemlidir. Bebekler devam sütü ile beslenirken sütün doğru şekilde hazırlanması kadar, beslenme pozisyonuna da dikkat etmek gerekir.

Devam sütü, vücut sıcaklığında olmalıdır. Bu nedenle sütün sıcaklığını kontrol etmek için bileğinize bir damla süt damlatarak kontrol edebilirsiniz. Her kullanım için taze olarak hazırlanan devam sütünü, hazırlandıktan sonra 1 saat içinde tüketmek önemlidir. Eğer bebek sütü beğenmezse, sütü dökmek ve bir daha kullanmamak en iyisi olacaktır.

Devam Sütü Nasıl Verilir?

Devam sütü sadece biberonla değil, aynı zamanda yoğurt gibi farklı şekillerde de verilebilir. Bebeğinizin yaşına ve ayına uygun şekilde tüketmesini sağlamak için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz.

Eğer bebeğiniz anne sütünü almıyorsa veya anne sütü yetersizse, devam sütü gibi alternatifler önemli bir rol oynayabilir.