Seyahat

Bilecik'te Ağustos ayında gidilmesi gereken 10 yer...

Abone Ol

Ağustos ayında Bilecik'te keşfedilecek yerler arasında tarihî ve doğal zenginlikleri harmanlamak mümkün. Bu şehir, sıcak yaz günlerinde hem serinletici hem de öğretici bir deneyim vaat ediyor. Bilecik’in tarihi mekânları, Osmanlı döneminin izlerini yaşatırken; doğal güzellikleri de yazın keyfini çıkarabileceğiniz yerler sunuyor. İşte, Bilecik'te Ağustos ayında gidilmesi gereken 10 yer...

Bilecik'te Ağustos ayında gidilmesi gereken 10 yer

1. Şeyh Edebali Türbesi
Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin akıl hocası olarak bilinen Şeyh Edebali'ye adanmış tarihi bir yapıdır. İstiklal Mahallesi’nde bulunan türbeye, Aşağı Çarşı Sokağı ya da A. Refik Öztürk Caddesi'nden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Türbe haftanın her günü 08.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olup, giriş ücreti talep edilmemektedir.

2. Söğüt Müzesi
II. Abdülhamid döneminde inşa edilen Söğüt Müzesi, Osmanlı dönemi ile Yörük kültürüne ait pek çok eseri sergilemektedir. Müze, Söğüt ilçesinin Orta Mahallesi’nde yer alır ve şehir merkezine 28 km uzaklıktadır. Pazartesi günleri kapalı olan müze, diğer günler 08.00-17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır ve giriş ücreti bulunmamaktadır.

3. Pelitözü Göleti
Pelitözü Göleti, yemyeşil alanları ve doğal güzelliğiyle bilinir. Şehir merkezine 7 km uzaklıktaki bu gölet, mangal ve piknik yapmak için ideal bir yerdir. Gün boyu açık olan Pelitözü Göleti'ne giriş ücretsizdir.

4. Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi
Ertuğrul Gazi Müzesi, Bilecik Yörük kültürüne ait etnografik eserlerin sergilendiği tarihi bir müzedir. 1900'lerin başında Osmanlı dispanseri olarak kullanılan bina, 2001 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kayhan Mahallesi’nde bulunan müzeye giriş ücretsizdir ve 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

5. Bilecik Saat Kulesi
Bilecik Saat Kulesi, 1907 yılında Musa Kazım Bey tarafından yaptırılmıştır. Şehir merkezinde yer alan kule, 15 metre yüksekliği ile dikkat çeker ve gün boyu ücretsiz ziyaret edilebilir.

6. Atatürk Köşkü
1930 yılında inşa edilen Atatürk Köşkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeyi ziyaretlerinde konakladığı bir yapıdır. Bozüyük ilçesindeki köşke şehir merkezinden 64 km uzaklıktadır. İçeriye giriş izni bulunmayan köşk, dışarıdan incelenebilir.

7. Bozcaarmut Göleti
Bozcaarmut Göleti, kamp ve piknik yapmak için tercih edilen sessiz bir mekandır. Hafta sonları kalabalık olabileceği için hafta içi veya sabah erken saatlerde ziyaret edilmesi önerilir. Gölete giriş için 10 TL ücret alınmaktadır.

8. Bilecik Müzesi
1794 yılında inşa edilen Bilecik Müzesi, tarih ve arkeoloji severler için birçok eseri sergilemektedir. Şehir merkezinde bulunan müze, pazartesi günleri hariç her gün 08.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir ve giriş ücretsizdir.

9. Mihal Bey Hanı
1318 yılında inşa edilen Mihal Bey Hanı, kervanların dinlenme noktası olarak kullanılan tarihi bir yapıdır. Gölpazarı ilçesinin Orta Mahallesi’nde bulunan han, şehir merkezine yaklaşık 43 km uzaklıktadır ve giriş ücretsizdir.

10. Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı
Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı, doğa severler için ideal bir yerdir. Park, dağ sporları, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler sunar. Yenipazar ilçesinde, Hasanlar Köyü’nde yer alan parka giriş ücreti kişi başı 9 TL'dir.