Tutmaç Çorbası malzemeleri neler?

500 g un
1 kg yoğurt
2 baş sarımsak
1 kaşık tereyağı
200 g kavurma
Toz biber
Nane
Tuz

bingol-mutfaginin-sifa-deposu-tutmac-corbasi-tarifi (2)

Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?

Un biraz tuz ile yoğrulur. Hamur haline getirilip, yoğrulan hamur kağıt inceliğinde yufkalar haline getirilir. Temiz bir bez üzerinde tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su karıştırılıp hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır.

bingol-mutfaginin-sifa-deposu-tutmac-corbasi-tarifi (2)-15 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilererk servis yapılır.

Afiyet olsun! 

bingol-mutfaginin-sifa-deposu-tutmac-corbasi-tarifi (1)

Kaynak: Haber Merkezi